Ремонтират 3 тунела

Ремонтират 3 тунела. От Агенция “Пътна инфраструктура” откриват обществена поръчка за изработването на технически проекти за ремонт на тунелите “Топли дол” и “Правешки ханове” по АМ “Хемус” и на “Траянови врата” на АМ “Тракия”.

 

Те са част от трансевропейската пътна мрежа (TENT-T). Индикативната стойност на поръчката е 1 010 700 млн. лв. без ДДС и се финансира от бюджета на АПИ.

 

Обществената поръчка е в три обособени позиции за всяко от съоръженията.

 

В обособена позиция едно е изработването на технически проект при ремонта на тунел “Топли дол” при км 39+562 на АМ “Хемус”. Стойността ѝ е 350 хил. лв. без ДДС. Съоръжението е въведено в експлоатация през 1985 г. и е с дължина 883 м.

 

Втората обособена позиция е за проектиране на ремонта на тунел “Траянови врата” при км 53+297 на АМ “Тракия”. Стойността ѝ е 340 хил. лв. без ДДС. Съоръжението е въведено в експлоатация през 1985 г. и е с дължина 720 м.

 

Третата обособена позиция – за проектиране на ремонта на тунел “Правешки ханове” при км 54+672 на АМ “Хемус”, е на стойност 320 700 лв. без ДДС. Съоръжението е въведено в експлоатация през 1999 г. и е с дължина 834 м.

 

Срокът за подаване на офертите е до 21 май 2018 г.

 

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top