Община Дупница ще реставрира Тюрмето

Община Дупница ще обяви до 2 седмици поръчка по избор на изпълнител за реставрацията на паметника на културата – Тюрмето. Това стана ясно днес, след среща на кмета на Дупница инж. Методи Чимев, директора на Дирекция “Устройство на територията и строителство” инж.Серьожа Котев и експерти от отдел “Обществени поръчки” със специалисти от лицензирана за специфичната дейност фирма.

 

В бюджета за тази година са заделени 100 000 лева за ремонта на известната още като Джамията сграда в центъра на града.

 

“През миналата година искахме оферти от лицензирани фирми за ремонта и получихме ориентировъчната сума след направен оглед, която е нужна за ремонта на Тюрмето. За да бъде съхранена сградата и да се спре разрушаването й от фасадата. Оттам се образува и сумата, която сме заложили в бюджета. Проектите ги имаме, разрешително също. В следващите 3-4 дни ще бъде обновено техническото задание и обявена поръчката по някой от вариантите допустими в ЗОП. Опитахме се да осигурим средства по програма на Американското посолство през миналата година за по-мащабен ремонт. Но след като не получихме отговор, през декември, когато подготвяхме проекто-бюджета заложихме сумата да бъде осигурена от собствени приходи на Общината”, обясни инж.Чимев.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top