Мобилно приложение прави тел. 112 достъпен за хора с увреждания

Мобилно приложение ще направи спешния тел. 112 достъпен за хора с говорни и слухови увреждания. МВР обяви обществена поръчка за над 833 хил. лв. за него.

 

Приложението ще даде възможност за подаване на сигнали чрез приложение за телефон, мобилни устройства, таблети и компютри.  Новата система трябва да може да поема по 500 поръчки едновременно.

 

Вътрешното министерство ще изисква множество данни от всеки, който се опита да подаде сигнал по новата система. За да се регистрират в приложението, хората ще трябва да изпратят лични данни като три имена, ЕГН, адрес, телефон, имейл и увреждане на човека – например не чува, не вижда, не говори. МВР ще изисква от хората с увреждания дори решението от ТЕЛК. При регистрация ще има поле за съпътстващи заболявания. Човекът с увреждания може да остави данни и за личния си асистент, ако има такъв – имена и телефонен номер. Тази информация не е задължителна.

 

Новата услуга ще бъде внедрена в центровете на тел. 112 в София, Варна, Кърджали, Бургас, Монтана и Русе. Предвидено е и обучение на работещите там.

 

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top