Започна поставянето на маркировка в Шумен след обществена поръчка

Започна изпълнението на проекта за цялостна пътна маркировка на уличната мрежа в Шумен, съобщиха от общината.

 

Община Шумен сключи договор за изпълнение на проекта след проведена обществена поръчка на стойност 130 000 лева. Договорът е за изработване на план за организация на движението на територията на Шумен и изпълнение на пътна маркировка на уличната мрежа на общината.

 

Такъв проект се прави за първи път. Той е одобрен от общината и е съгласуван с пътната полиция, като изискването е да бъде направено и ортофото изображение на уличната мрежа в града. Цялостното заснимане е необходимо за дългосрочно планиране и извършване на маркировката съгласно новите нормативни изисквания и през следващите години, обясни още зам.-кметът Боян Тодоров.

 

За първи път напречната хоризонтална маркировка по пешеходните пътеки тип „Зебра“, заложена в проекта се прави със студен сприц пластик. Боята е с гаранционен срок от две години и е много по-трайна от обикновената, която при по-натоварен автомобилен поток се износва за няколко месеца. За маркировка на осевите и крайни линии ще се използва акрилатна боя със светлоотразителни перли, обясни  Тодоров.

 

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top