МВР ще снима издирвани коли с 12 модерни камери

МВР ще снима издирвани коли с още 12 нови модерни камери, които да разпознават регистрационните им номера. За техниката ще бъдат похарчени над 350 хил. лв. Това става ясно от обществена поръчка, обявена от МВР. Парите идват от проект, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

 

Камерите трябва да бъдат монтирани на патрулки, откъдето да снимат автомобилния поток. Те трябва да могат автоматично да разпознават регистрационни номера на издирвани коли. След това устройството праща информацията в Шенгенската информационна система.

 

Новите камери ще се използват за разпознаване на чужди регистрационни номера, т.е. предимно на автомобили, обявени за издирване от чуждестранни полицейски служби. “В реално време се изпращат разпознатите регистрационни номера на МПС и се извършва автоматично проверяване на регистрационни номера, разпознати като чужди, представляващи оперативен интерес. При установяване, че регистрационна табела и/или МПС се издирва или е обект, представляващ интерес за полицейските органи, системата генерира алармено съобщение”, пише в заданието към поръчката.

 

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top