Камарата на архитектите иска прекратяване на поръчката за пл. “Св. Неделя”

Камарата на архитектите в България (КАБ) иска нов конкурс за пл. “Света Неделя” в София. Искането е обществената поръчка за концепция за пл. „Света Неделя“ да бъде прекратена. Както и да бъде проведен международен конкурс с широк достъп на български и чуждестранни архитекти.

 

Условията на ограничения конкурс за нов облик на емблематичния столичен площад предизвикаха остра полемика в професионалните среди. Те лишават от участие огромната част от архитектите за сметка на ограничен брой икономически силни фирми.

 

Колегията подчертава, че е в интерес на цялото общество концепцията за бъдещия вид на площад „Света Неделя“ да бъде избрана по най-добрия професионален начин със съвременна, прозрачна и ясно регламентирана процедура.

 

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top