Бивш ресторант в Стара Загора ще стане културен център

Бивш ресторант в центъра на Стара Загора ще се превърне в културен център. Дареният през 2016 г. от Мария Жекова на община Стара Загора имот в центъра ще се превърне в културен център за млади таланти с концертна зала.

 

За преустройството му общината предвижда да вложи 1 млн. лв. собствени средства, които ще бъдат заложени в общинския бюджет за следващата година.

 

Вече е одобрен проект на столично архитектурно бюро за ремонта и е финализирана обществената поръчка за избор на изпълнител на строителните дейности.

 

4-етажната сграда е строена през 30-те години на ХХ век. След 9 септември е национализирана и в последните две десетилетия преди промените през 1989-а на първия й етаж беше емблематичния за старозагорци ресторант “Липа”. На горните етажи беше разположена администрацията на “Хранителни стоки”, което управляваше повече от 40 търговски обекта в Стара Загора.

 

Дарителката Мария Жекова е магистър фармацевт и е сестра на проф. Петър Жеков, автор на химна на Стара Загора, който почина през 2013 г.

 

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top