Пускат обществена поръчка за стадион „Пловдив”


Пускат обществена поръчка за стадион „Пловдив”.  Общината иска стадиона да бъде върнат към живот до 2 години с 15 млн. лева. Тя ще стартира процедурите по обществената поръчка,стъпвайки на идейния проект.

Обществената поръчка ще бъде за етап едно, който включва  изпълнение на нови стоманобетонни трибуни на мястото на земнонасипните; най-малко 10% от седящите места на стадиона да са осигурени за поддръжниците на гостуващия отбор в изолирана и безопасна зона на трибуните; ремонт и осъвременяване на лекоатлетическа писта и прилежащите и площи, съгласно изискванията на ИААФ;реконструкция и основен ремонт на централен блок /ложа/ на сектор „А“ и нова козирка над него,  съгласно изискванията на УЕФА и ФИФА.

С реализирането на този етап то стадионът ще може да вземе Акт 16 и на него да се провеждат мачове от вътрешното първенство и в европейските клубни турнири на УЕФА /първи и втори квалификационен кръг/.

Освен това oбщина Пловдив ще пусне конкурс за най-големия многоетажен паркинг до градския стадион, като той може да побере до 1000 коли. Теренът от 9,5 декара позволява огромното съоръжение, като идеята на градските власти е първото ниво да остане за търговски площи и пазарът да се запази.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлагана българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top