Община Ямбол търси кой да завърши строежа на болница

Община Ямбол търси изпълнител за довършителните дейности на новата болница в града.

Обществената поръчка ще стартира до края на февруари. А до 3  месеца трябва да стане ясен довършителят на болничния комплекс.

„Общината вече е подготвила работен проект”, заяви кметът Георги Славов пред БНР.  Той допълни, че по първоначални изчисления ще са необходими около 15 млн. лева за довършването на комплекса, чийто строеж е започнал преди цели 40 г.

Според кмета липсата на нова сграда, която да отговаря на съвременните изисквания, е най-големият проблем пред здравеопазването в Ямболска област. По тази причина за общината е приоритет пребазирането на старата болница в новата сграда.

Славов посочва, че ако процедурата по избор на изпълнител не бъде обжалвана, довършителните дейности могат да стартират още през лятото. Предвижда се новата болница да бъде с капацитет 250 – 300 места.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top