С 468 312 лв. ще ремонтират селско читалище

С 468 312 лв. предстои да бъде направен ремонт на покрива на читалище “Съединение – 1888” в горнооряховското село Драганово. Средствата за финансиране на строителните дейности са отпуснати с постановление на Министерски съвет през декември 2018 г.

Община Горна Оряховица вече е обявила обществената поръчка за избор на изпълнител, след което ще стартират и същинските дейности по обновяване на читалището.

Сградата на НЧ “Съединение” е на три етажа и е с масивна конструкция. Плоските покриви са в много лошо състояние и на места се наблюдават течове. В някои части от покрива керемидите са разместени и счупени.

Заради лошото състояние на покривните покрития мазилката по стените вътре в сградата е започнала да се руши, а от влагата са се образували мухъл и плесен. С предвидения ремонт проблемите ще бъдат решени.

Ремонтно-възстановителните дейности включват укрепване на дървената покривна конструкция, монтаж на ново покритие, обновяване на мазилката, доставка и монтаж на PVC прозорци.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top