4 сцени вдигат за папата в София

Четири сцени ще вдигнат в София за визитата на папа Франциск през май. Това става ясно от обявена обществена поръчка за проектиране и изграждане на съоръженията за 84 хил. лв. Посещението на Негово Светейшество ще състои на 5 и 6 май.

Сцените ще бъдат на няколко площада в центъра на София. Една ще бъде на площад „Александър Батенберг“, като ще бъде и най-голямата с размер 24 и 15 метра. Втората ще бъде издигната на площад „Независимост”, а третата и четвъртата – на площадите „Св. Александър Невски“ и „Александър Буров“ .

Всяко от съоръженията ще трябва да издържа до 750 кг, ще има покрив и под с водоустойчиво и противохлъзгаво покритие, а също и с трудно запалимо покритие. Освен това ще имат и по две стълби за достъп. Ще бъдат поставени и 20 големи LED екрана, като 16 ще бъдат разположени на ключови места в столицата. Предвидена и специална видео стена пред НДК, съобщава Монитор.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top