Ремонтират несъществуваща сграда с 1.5 млн. лв.


Ремонтират несъществуваща сграда  в Петрич с 1,5 млн. лв. по трансграничен проект с Гърция.  Общината е обявила обществена поръчка, съобщава bTV.

Общината коментира, че проектът е за реконструкция, а не за ново строителство. При подготовка на документите се оказва, че има само една стена, около която трябва да се надгражда, но тя паднала.

Архитекти считат, че обществената поръчка е компрометирана. Ремонтира се стара постройка на военно поделение, която трябва да се превърне в музей, но на място се казва, че сграда липсва.

“Тук става въпрос за доста повече, по-голям брой стени, ос от 1 до 9. В техническото задание мисля, че говорят само за една стена, а става въпрос за няколко. За мен това е един нов обект”, обяснява архитект Даниела Караиванова.

“Тук нямаме съществуващ обект към този момент, което според мен, общината би следвало да е по-запозната от мен, все пак там има много специалисти”, допълва тя.

Вече има и избран изпълнител, който е подписал, че се е запознал с обекта за ремонт. Според местни жители такава сграда е съществувала, но е бутната преди години.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top