18.2 млн. лв. дават за прегради в метрото

18.2 млн. лв. ще струват автоматичните прегради, разделящи пероните на метрото от влаковете, които ще бъдат поставени на първите две линии на подземната железница. Това става ясно от обществена поръчка на „Метрополитен“.

Първоначално такива съоръжения се предвиждаха по новата трета линия на метрото с цел предпазване от инциденти, но от „Метрополитен“ решили да бъдат поставени и по старите спирки. От обявената поръчка се разбира, че автоматични прегради първоначално ще бъдат на станциите „Опълченска“ и „Васил Левски“ и ще се проучват възможности за монтиране на още 10 спирки от първия и втория лъч на подземната железница. Стъклен параван вече има на строящата се спирка бул. „България“ от трети лъч.

От друга обществена поръчка на дружеството пък става ясно, че се предвижда ремонт на северния подлез на метрото при НДК. Фирмата спечелила търга ще трябва да изготви архитектурен проект. В него влизат демонтаж на витрини на съществуващи търговски обекти, подмяна на настилки, облицовки и тавани в зоната на магазините, подмяна на осветление и електроинсталация.

Първите метростанции от третия лъч, на които ще се качат софиянци през есента, са в отсечката между „Красно село“ и бул. „Владимир Вазов“. Догодина ще приключи и вторият етап от третия лъч до „Овча купел“. По новото трасе на метрото ще се движат и нови влакове с намалено потребление на електроенергия, намалени нива на шум, както и с опция за движение без машинист. Машинистите ще са с ограничени функции, но те ще бъдат обучени и за работа на ръчен режим. При откриването на третия лъч се очаква 500 хиляди пътници дневно да използват подземния превоз. Очакванията са от периферните точки на града до центъра да се стига за 16 минути. С новата метроотсечка пътният трафик ще бъде намален с 30%. Третата линия ще има връзки с над 55 автобусни и тролейбусни спирки, пише „Монитор”.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top