Търсят спасители за 15 плажа

Търсят се  спасители за плажове във Варненско. На 15 от 22 неохраняеми плажа във Варненско ще бъде осигурено водно спасяване и медицинско обслужване, съобщи областният управител Стоян Пасев.

„За първа година плажовете „Камчия“ имат наемател, което е добра новина. За обезпечаването с постове на „Камчия – Север“ 1 и 2 ще отговаря фирма по обявена от Областна управа обществена поръчка. Процедурата за избор на изпълнител тече в момента. Надявам се, че догодина, с приемането на новия закон за устройството на Черноморското крайбрежие, ще бъде осигурено водно спасяване за всички плажове. Сега обслужването им е трудно или невъзможно“, коментира Пасев пред „Монитор”.

Общините, на чиято територия са плажните ивици, ще имат грижата за осигуряване на почистването им. На останалите 7 от плажовете и това лято няма да има спасители и медицинско обслужване. Сред тях са „Паша дере“ и „Кара дере“, труднодостъпните плажове на Галата, „Фичоза“ и „Ветеран“. Част от ивицата на Шкорпиловци също ще остане без спасители.

Причината е, че са трудно достъпни и няма изградена пътна инфраструктура  и възможност за достъп на специализирана спасителна техника до тях, коментира още областният управител.

През този сезон процедурата за неохраняемите плажове на територията на община Бяла е спечелена от бургаска фирма, която осигурява със спасители и ивицата на Обзор. За първи път един от плажовете на територията на Община Аврен има наемател, а ангажимент на администрацията ще е да задели 50 % от концесионните такси за почистване и изграждане на инфраструктура за достъп.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top