Продава се Кооперативният пазар в Люлин


Продава се Кооперативният пазар в Люлин. Това показва проверка в регистъра на Камарата на частните съдебни изпълнители, пише dir.bg.

Началната цена на имота е 3.28 млн. лева, като в нея е включен ДДС в размер на 166 663.27 лв. Теренът е 11 547 кв. м и значително надвишава размерите на пазарите в Ситняково, Красно село, та дори и така наречения Женски пазар.

Към момента Кооперативният пазар е собственост на “ИСКРА-21” АД. В обявлението за продажба от 13.05.2019 г. са посочени 12 броя искови молби, останали като тежести на имота. Определени са и дни за провеждане на огледи на Кооперативния пазар – “всеки понеделник, сряда и петък от 17:00 до 19:00 часа”. Търгът ще се състои на 16.07.2019 г. в сградата на Софийския районен съд. Срокът за подаване на документи за търга е от 15 юни до 15 юли.

За продажба е обявено единствено дворното място – без сградите, които хората приемат за част от пазара.

От кантората на частният съдебен изпълнител по делото – Георги Дичев обясниха, че фирмата “Искра 21” има огромни задължения – към държавата, общината и частни лица. Те надхвърлят значително първоначално обявената продажна цена на имота. Освен това само 4 декара от заявената площ е за пазар. За останалата има разрешително за строеж. Някои от сградите, които в момента са построени, са законни, но други не са и подлежат на събаряне, обясниха от кантората на Дичев и добавиха, че терените зад булевардите, които са превърнати в пазарни площи, не са към този имот.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top