Готвят поръчка за първия етап на магистралата Русе-Велико Търново 


Готвят обществена поръчка за изграждане на първия етап на магистралата Русе-Велико Търново. Тя ще бъде обявена тази година. Това съобщи регионалният министър Петя Аврамова.

Обществената поръчка ще е за строителството на участъка от Русе до Бяла и обхода на Бяла, поясни министър Аврамова:

„Това са над 600 милиона лева, които трябва да бъдат осигурени от държавния бюджет“.

След съдебното решение за предварително изпълнение на участъка от Буховци до Белокопитово от магистрала „Хемус“ предстои да бъде издадено разрешението за строеж за трасето от 15 километра, посочи регионалният министър:

„Усилията за Северна България са в посока изграждане на магистрала „Хемус“, както и двете вертикални връзки Русе – Търново и Видин – Ботевград“.

На регионален форум във Велико Търново министър Аврамова заяви, че все още продължават процедурите по узаконяването на Прохода на републиката, който от 11 години е без разрешение за експлоатация заради проблеми с отчужденията.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top