Спряха поръчка за Столична библиотека


Спряха обществена поръчка за ремонт на сгради, сред които и тази на Столична библиотека. Прекратяването на 6 август т. г. е със заповед на главния архитект на София Здравко Здравков.

Процедрута по ЗОП е била за основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сгради на столичния площад “Славейков”. За нередности по документацията съобщил общинският съветник Альоша Даков.

 Преди две седмици той пуснал сигнал до кмета на София Йорданка Фандъкова. В него Даков настоявал конкурсът за изпълнител да се спре за нарушаване на закона. Общинският съветник посочил, че в приложените документи за поръчката са използвани данни с изтекъл преди 8 години срок на давност.

Главният архитект на София Здравко Здравков е прекартил процедурата по ЗОП с мотива, че са необходими съществени промени в условията на поръчката.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top