Депутатите със застраховки за 36 000 лв.


Депутатите ще бъдат застраховани за 36 000 лв. Това става ясно от обществена поръчка, публикувана на сайта на парламента.

От документацията към нея стана ясно ,че животът на един народен представител струва 30 бона. Толкова ще получат неговите близки, ако той почине от инфаркт, инсулт, при ПТП или смърт вследствие на злоумишлени действия от трети лица по време на изпълнение на своите задължения. При смърт от трудова или битова злополука, или общо заболяване наследниците ще получат 15 000 лв.

При трайна загуба на работоспособност вследствие на инфаркт, инсулт, ПТП или на злоумишлени действия от трети лица настъпили в изпълнение на служебните ангажименти, депутат ще получава процент от 30 хиляди, равен на процента загубена трудоспособност, определен от ТЕЛК или НЕЛК. При загуба на работоспособност вследствие на трудова или битова злополука процентът се изчислява по същия начин, но от 15 хиляди лева.

Тъй като застраховката не е поименна, а групова при прекратяване на пълномощията на народен представител спира да тече и застраховката му, като тя се прехвърля на следващия в листата, който влиза в парламента.

Също така НС ще се сдобие с 11 нови ксерокса за 88 800лв. Това става ясно от пусната от институцията обществена поръчка за доставка, инсталиране, пускане в експлоатация и пълно сервизно и гаранционно обслужване за срок от 4 години. За покупката и инсталацията на машините ще са нужни 64 800 000лв. А остатъчната цена, която е около е малко над 24 бона, ще е за гаранционно обслужване. 9 от мултифункционалните копирни устройства са черно – бели и 2 са цветни.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top