Благоевградска фирма ще ремонтира училището в Рибново

Благоевградската фирма „Престиж Бизнес 93” ООД спечели обществената поръчка за реконструкция и разширение на Средно училище „Йордан Йовков”-село Рибново – инженеринг – проектиране, СМР и авторски надзор. Комисията отстрани от участие две от петте кандидатсвали дружества – „Образователна инфраструктура-Рибново” ДЗЗД-Пловдив и „ГДС-Руен” ДЗЗД – Кюстендил.

На първо място е класирана „Престиж Бизнес” ООД, на второ – „БСГ – Бояна” ДЗЗД, а на трето – „А-Строй” ЕООД – село Абланица.

Първият транш от обещаната субсидия за разширяването на училището в Рибново в размер на 300 000 лева отдавна бе преведена в сметката на школото от Министерството на образованието. Парите са за изграждането на допълнителни 6 класни стаи в учебното заведение, където учат около 500 ученици в 24 паралелки, а в същото време класните стаи са само 16. Други 170 000 лева вече бяха инвестирани за ремонт, саниране и нова дограма на филиала на школото в село Осиково, където се провеждат извънкласни форми и занимални.

„Цифрите казват всичко. Училището ни е хубаво, но сградата е малка, няма въздух, децата нямат достатътчно пространство. От първи до осми клас са целодневно тук. С предстоящия ремонт ще решим този проблем”, сподели директорът на училището – Манчо Джуркин.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top