Община Шумен дава 320 000 лв. за нови зебри

Община Шумен дава 320 000 лв. за подновяване на хоризонталната и на вертикалната маркировка в града. В пуснатата обществена поръчка за изпълнител е заложено и изискване – 36 месеца гаранция, че пешеходните пътеки тип “Зебра” ще бъдат на местата си.

В поръчката е посочено, че вследствие на тежките метеорологични условия и увеличения трафик на транспортни средства по пътищата от общинската пътна мрежа, значителна част от пътната маркировка по улиците на град Шумен е компрометирана, като на много места липсва. В същото състояние се намира и сигнализацията с пътни знаци на територията на община Шумен.

Обществена поръчка е на стойност за 321 600 лв. с ДДС, като изискването маркировката да издържи 3 години се отнася за “Зебрите”. За останалата маркировка – осовите и крайни линии, както и стрелките и паркоместата, е 12 месеца.  Върху новата маркировка ще се слагат и светлоотразителни перли за по-добра видимост през нощта.

24 месеца гаранция е изискването за пътните знаци и стълбовете.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top