Министерството на отбраната с поръчка за самолети

Министерството на отбраната пусна обществена поръчка за до 4 леки витлови учебно-тренировъчни самолета за нуждите на ВВС, които би трябвало да струват 2,5 млн. лева без ДДС.

Оферти ще се подават до средата на октомври, а летателните машини и оборудването към тях се очаква да бъдат доставени до две години след подписване на договора. Самолетите трябва да имат възможност за първоначално обучение денем и нощем, изпълнение на основни елементи от сложния пилотаж и други.  

Идеята за покупка на леки учебно-тренировъчни самолети за ВВС е от години. Целта е с тях да се поеме началното обучение на пилотите. По разчети на ВВС това ще позволи разходите да се намалят до 10 пъти. МО направи опит да купи леки учебни самолети миналата година, но поръчката бе прекратена заради неточности и слабости в техническите изисквания. БСП предупреди, че тя е подготвена за определен участник.

Закупуването на самолетите се обяснява с възстановяването на закритото преди няколко години военновъздушно училище в Долна Митрополия, като ще бъдат обучавани и пилоти за цивилния сектор.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top