Столична община минава към е-обществени поръчки

Столична община минава изцяло към електронни обществени поръчки от 1-ви януари 2020 г. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

От следващата година трябва да заработи и връзката на общинските данъчни служби с Агенцията по вписванията. Това означава, че гражданите на София вече няма да се налага да ходят в данъчните служби, за да декларират покупка или продажба на имот.

Целта на стратегията за дигитализация е повече електронни услуги и обслужване на граждани. Консултант на стратегията е Европейската инвестиционна банка.

„Досега имаме над 60 различни дигитални услуги или проекти, които работят, но те нямат връзка помежду си в по-голямата си част, така че една от важните задачи е да се свържат системите на Столична община и, разбира се, да се разширят”, каза Фандъкова.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top