Корабът „Радецки” се завърна на Козлодуйския бряг

Корабът „Радецки” се завърна на Козлодуйския бряг, след извършен в румънския град Браила ремонт на подводната част на сух док.

Корабът бе провлечен в края на миналата година до Браила, където успешно бе осъществена първата част от плановия преглед и ремонт за установяване на годността на външната обшивка на корпуса и устройствата в подводната част не кораба. Корабът премина и  през преглед и изпитания на конструкцията, ремонт на корпуса и надстройките и основен ремонт на двигателно-гребните колеса.

След като се завърна на родна земя, корабът-музай “Параход Радецки” ще домува в пристанището на Козлодуй. От Националния исторически музей разработват концепция за обновяване на постоянната му експозиция, представяща делото на Христо Ботев. Планирано е в началото на месец април 2020 г., корабът-музей да отвори врати и да посрещне първите си посетители.

В следващата фаза от обществената поръчка – “Ремонтни дейности, които ще се извършат на вода”, предстои преглед и ремонт при необходимост на корабните системи, устройства и механизми. Едва след това ще може да получи Корабно удостоверение за вътрешно корабоплаване от Изпълнителна агенция “Морска администрация” и ще възобнови и плавания в река Дунав.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top