Нови правила при поръчките за перални на болниците

Нови правила ще има при обществените поръчки за избор на перални за болниците. Представители на РЗИ вече ще участват в публичните търгове за избор на перални на болниците.

Това е резултатът от разследването на журналиста от Нова телевизия Васил Иванов за прането на болниците.

 „Когато се обяви една обществена поръчка кой да пере на една болница, първо ще отива инспектор от РЗИ, който да погледне дали тя отговаря на нормативните изисквания. Ако отговаря, продължава нагоре в конкурса. И тогава се гледат цените”, обясни Васил Иванов.

До промените се стигна, след като журналистът показа как тонове болнично бельо пътуват из страната. Така например болницата във Видин праща прането си във Велико Търново, тази във Велико Търново – в Русе. Голяма болница като „Пирогов” изпраща бельото да се пере в Пазарджик, а Окръжна болница в София – в Стара Загора.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top