Рециклират 8 стари вагона за над 4 милиона лв.

Рециклират 8 стари вагона за над 4 милиона лв. „БДЖ-Пътнически превози“ пусна обществена поръчка за рециклирането им чрез „договаряне без предварителна показа за участие“. Тя е на стойност 4.15 млн. лв. без ДДС и е делима на осем позиции.

Осемте вагона, които ще се рециклират, са собственост на БДЖ-ПП. Според експерти това са стари спални вагони, произведени в бившата Германска демократична република с талига „Гьорлиц-V“ и внесени у нас през 1986 г. Вагоните са собственост на БДЖ-ПП, но от 11 години събират паяжини във Вагонен завод „Интерком“ в Дряново, където останаха недовършени след прекратения предишен договор за рециклиране от 14 април 2009 г.

Рециклирането на вагоните означава тяхното 100% обновяване. От стария вагон остава единствено рамата, като всичко останало се маха и заменя с чисто ново оборудване, отговарящо на най-съвременните изисквания за качество, негоримост на материалите и пр. Вагоните ще бъдат с по-високо ефективните дискови спирачки, климатизирани и пр.

Рециклираните вагони трябва да бъдат предадени на Вагонно депо – Горна Оряховица, като последния от тях трябва да влезе в експлоатация най-късно на 21 декември 2020 година. Гаранционният срок за всеки от рециклираните вагони ще е 36 месеца. След приключване на рециклирането това ще са най-модерните вагони в състава на БДЖ-ПП.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top