Санират 4 кметства с европари

Санират четири кметства с европари. Община Ботевград готви обявяване на обществена поръчка за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградите на четири кметства – Врачеш, Скравена, Литаково и Елов дол.

Ремонтите предвиждат поставяне на топлоизолация на външните стени и на покрива, подмяна на дограма, ново осветление и мълниезащита. За Врачеш и Скравена е предвидено и поставянето на топлоизолация на пода.

Сградата на кметството във Врачеш е със разгъната застроена площ от 546 квадратни метра, за нея са предвидени прогнозно 100 000 лева за ремонт, за Литаково – 116 000, Скравена 114 000, за Елов дол – 32 000 лева.

Средствата са по европейската програма „Развитие на селските райони“.

Според изискванията на общината ремонтните дейности трябва да бъдат извършени за 210 работни дни, но не по-късно от 18 ноември 2022 година.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top