Ремонтират театър с над милион лева

Ремонтират общинския театър „Апостол Карамитев“ в Димитровград. Проектът на общината се финансира от ОП „Региони в растеж”, а обществената поръчка вече е обявена.

Сумата, която ще бъде вложена в културната институция, която има 67-годишна история, е 1 112 485 лв. Ремонтът трябва да приключи за 120 дни, а фирми могат да кандидатстват до 20 юли. 

Театърът е създаден през 1953 година. Тогава той е бил единственият държавен театър в неокръжен град. През 1964 г. е закрит и сградата остава като втора сцена на хасковския театър. През 1972 г. отново е възстановен като Държавен драматичен театър, а през 1994 г. е трансформиран в държавна открита театрална сцена “Апостол Карамитев” – Димитровград. От 2011 г. с постановление е превърнат в Общински драматичен театър “Апостол Карамитев” – Димитровград.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top