Дом за даровити деца отваря врати в Стара Загора

Дом за даровити деца отваря врати в Стара Загора в навечерието празника на града 5 октомври. Той се помещава в 4-етажна сграда, подарена на старозагорци от някогашния магистър – фармацевт Мария Жекова през 2016 г.

За цялостната реконструкция и връщане блясъка на сградата, която е строена през 30-те години на миналия ХХ век, общината инвестира над 1 млн. лв.

Проектът за обновяването е дело на арх. Правдомира Алексиева. На  първия етаж е обособена концертна зара с 48 места. Общата разгърната площ на сградата е 1265 кв.м. Данъчната оценка на сградата преди даряването й на община Стара Загора е възлизала на 1 006 239 лв.

Обществената поръчка за реализацията спечели старозагорско дружество, което предложи оферта от 753 974 лв. без ДДС. Строителният надзор се осъществи от харманлийска фирма.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top