Връщат блясъка на столичната Борисова градина

Връщат блясъка на столичната Борисова градина. Историческата част на парка ще възвърне блясъка си от 1934 година. Това стана ясно от идейния проект и подготвеното проектно предложение за възстановяване на тази част от най-големия и централен парк на София.

Столична община пуска проектно предложение за ремонт на историческата част, която попада в зоната между бул. „Цариградско шосе”, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, алея „Яворов”, къпалня „Мария Луиза” и стадион „Българска армия”.

Столична община кандидатства за финансиране на проекта по Оперативна програма “Региони в растеж”. До дни ще бъде подадена цялата документация на проекта и се очаква през 2021 година да започнат възстановителни и ремонтни дейности.

Предстои и обявяването на обществена поръчка за избор на изпълнител за инженеринг – проректиране, изпълнение и обзавеждане.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top