Пловдивчани ще плащат с есемес билета за автобуса

Пловдивчани ще плащат с есемес билета за автобуса. Община Пловдив стяга нова обществена поръчка за модернизиране и надграждане на съществуващата електронно-билетна система в градските рейсове.

До средата на следващата година пловдивчани ще могат да използват модерни средства за плащане – чрез дебитни и кредитни карти, мобилно приложение за плащане, изпращане на есемеси, транспортни карти и други.

Ще има и възможност за плащане с монети, но заради кризата с коронавируса, се цели тези кешови плащания да бъдат сведени до минимум.

До нуждата за новата обществена поръчка се стигна, след като испанската фирма “Индра ситемас“ се провали с модернизирането на транспорта в Пловдив. Договорът с дружеството изтича в края на годината, а от общината готвят съдебен иск заради тази част системата, която така и не сработи. Към момента не е ясно точно колко ще бъде иска.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top