Три електробуса ще возят туристи във Велико Търново

Три електробуса ще возят туристи във Велико Търново. Общината купи еко возилата с обществена поръчка за 1,6 милиона лева.

Новите елктробуси ще обслужват нова туристическа линия в старата столица. Те ще са с дължина 8,19 м, с градско оборудване на салона и до 60 места капацитет на пътниците – общо стоящи и седнали. Батериите им могат да издържат до 250 километра дневен пробег, а гаранцията им е 96 месеца. Возилата са нископодови и климатизирани, а в тях има дори мултимедийни уредби. Те трябва да гарантират пробег с едно зареждане от най-малко 250 километра в условията на трафик.

Трите електробуса ще бъдат пуснати в движение след изграждане на двата буферни паркинга със зарядните станции в бившето Сержантско училище и под крепостта Царевец. Строителството на паркингите ще стартира това лято.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top