Търсят кръстник на БГ изследователски кораб

Търсят кръстник на научноизследователския кораб, който ще плава до Антарктида.  Стотици са кандидатите, които искат да дадат име на един от малкото наши кораби в световните води. Това ще е първият военен научно-изследователски кораб, който ще премине през Гибралтарския пролив, ще плава в Световния океан и ще стигне до ледената Антарктида.

Обществената поръчка за купуването на кораба е към финала си, предстои да се извърши и ремонт. Тогава ще бъде заличено и името, дадено му от руския собственик – “Искатель”. Ще бъде управляван от консорциум между Висшето военоморско училище, Софийския университет и Българския антарктически институт. Корабът е произведен в Норвегия през 1984, но е минал през основен ремонт преди 7 години.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top