Обновяват Каралезката чешма

Обновяват възпятата от писателя Йордан Йовков в „Песента на колелетата” Каралезка чешма. Община Добричка обяви обществена поръчка за нейното възстановяване и почистване. Общата стойност на дейностите, които предстои да се извършат по проекта за обновяването на легендарната забележителност, е 8215,20 лв. без ДДС.

Ще бъдат премахнали лишеите и мъховете, които са плъзнали по 17-те й олука и бетонови капаци. Коритата и каменната ограда ще бъдат освежени с циментова мазилка, а стените й – с вароциментова мазилка.

Предвижда се да бъде почистена и реставрирана мемориалната плоча, указваща, че край Каралезката чешма „части на Осми пехотен Приморски полк водят самоотвержена битка срещу румънски и руски войски за отбраната на Добрич”.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top