Ремонтират основно пътища в 6 области

Ремонтират 11 пътни отсечки с обща дължина близо 200 км в областите Варна, Бургас, Стара Загора, Хасково, Видин и Смолян. Агенция „Пътна инфраструктура” обяви обществените поръчки за основен ремонт на участъците.

Сред пътищата, които ще се ремонтират основно, е алтернативния маршрут от Смолян към бъдещия ГКПП Рудозем, който минава покрай връх Средногорец, известен като Родопската Шипка. Трасето е с дължина 21.931 км и обслужва населени места в общините Рудозем и Смолян. Прогнозната стойност за извършване на надзор на обекта е 24 124 100 лв. без ДДС.

Предвиден е и двойно по-дълъг гаранционен срок на пътните работи – 6 години, вместо досегашните 3 години. През гаранционния период ще се извършват освен редовните инспекции на Агенция „Пътна инфраструктура”, също така и задължителни инспекции два пъти в годината.

Офертите на участниците за обществените поръчки ще се приемат до 12 май 2022 г.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top