Търгът за тол системата спрян за четвърти път

%d1%82%d1%8a%d1%80%d0%b3Търгът за въвеждане на тол системата за платено преминаване на товарните камиони се спира за четвърти път, съобщиха от Агенцията “Пътна инфраструктура”. Този път жалби в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) са внесли фирмите “Ерба 96“ ООД и “ВИТРОНИК Д-Р ИНЖ. ЩАЙН БИЛДФЕРАРБАЙТУНГСЗЮСТЕМЕ” ООД.

За тези две фирми обаче няма информация в Търговския регистър и в правно-информационните системи, затова не е ясно каква е тяхната дейност  и с какви мотиви протестират търга. Техните жалби са подадени на 9 септември.

С определение от 12 септември  пък КЗК оставя без уважение искането за спиране на обществената поръчка за тол системата. То обаче все още не е влязло в сила и дотогава процедурата е прекратена.

Това четвърто поред спиране на търга идва след по-малко от две седмици след подновяването на поръчката на 30 август. Тогава КЗК не уважи третата жалба срещу поръчката на фирмата без дейност “Пропърти Стан”, регистрирана в радомирското село Радуил.

Предишните две жалби срещу търга бяха на фирмата фантом  “Мархинженеринг”, която първо оспорваше търга с формални доводи, които бяха отхвърлени от КЗК и Върховния административен съд.

Офертите за участие в търга трябваше да се подават до 26 септември, но сега не е ясно как новото прекратяване ще се отрази на сроковете.

За 19 месеца трябва да бъде изпълнен проектът за изграждането на тол системата. Прогнозната цена за системата е 200 млн. лева без ДДС. С нейна помощ би трябвало да се въведе  платено преминаване на пътищата за камионите и да се заменят сегашните хартиени винетни стикери с електронни.

От април 2016 година задължителната гаранция, която изпълнителите на обществени поръчки трябва да представят, може да е под формата на застраховка, припомня Инстрейд Застрахователен брокер.   Застраховка Финансова гаранция е инструмент, широко използван в Европейския съюз и други страни, тъй като има ред предимства пред паричната и банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага Застраховка Гаранция от самото начало. Свържете се с нас, за да ви дадем подробности и оферта.

 

 


top