Кметът на Перущица присвоявал общински пари

%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8Две нови обвинения повдигна на кмета на Перущица Ради Минчев окръжната прокуратура в Пловдив. Той ще отговаря пред съда не само за подкуп от 40 хил. лв., но и за присвояване на 12 848 лв. общински пари.

Второто обвинение срещу Минчев е за това, че пред Междуведомствената комисия по бедствията и авариите към МС съзнателно се е ползвал от документи менте. Наред с това окръжната прокуратура в Пловдив повдигна още едно обвинение на софиянката Илияна Павлова, която е спомогнала на Ради Минчев да гушне 12-те бона пари на местната хазна, съобщиха от окръжната прокуратура в Пловдив.

Присвоените от градоначалника пари са били по сключени договори с две дружества от София за обществени поръчки, които не са им били възложени. Законът предвижда за това престъпление затвор до 8 г.  и конфискуване на половината от имуществото.

От прокуратурата имат данни, че хората, които са собственици или представляват двете софийски дружества, не са имали никаква представа, че участват като кандидати в процедура по ЗОП. Те не са подписвали договорите с кмета Ради Минчев и не са получавали пари по договорите.

Ради Минчев е представил фалшивите документи на 12 септември пред Междуведомствената комисия за получаване на първи транш от 130 хил.  лв.  за укрепване на свлачище край Перущица. Това са протокол за откриване на строителна площадка и констативен акт за установяване годността на строежа по проект „Укрепване на свлачища, проявени на общински път –Перущица-Граница, общ.(Перущица-Родопи)-Скобелево-Чурен”.

От окръжната прокуратура са внесли в съда искане тримата обвиняеми по разследването: Ради Минчев, Павлин Статев и Илияна Павлова, да останат за постоянно зад решетките.

От април 2016 година задължителната гаранция, която изпълнителите на обществени поръчки трябва да представят, може да е под формата на застраховка, припомня Инстрейд Застрахователен брокер.   Застраховка Финансова гаранция е инструмент, широко използван в Европейския съюз и други страни, тъй като има ред предимства пред паричната и банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага Застраховка Гаранция от самото начало. Свържете се с нас, за да ви дадем подробности и оферта.


top