Общините масово с поръчки за електромобили

%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%8a%d1%87%d0%ba%d0%b8Поръчки за покупка на електромобили пускат масово общините. Това сочат данни от Регистъра на обществените поръчки в страната.

От „Национален доверителен екофонд“ са категорични, че освен че щадят природата, тези автомобили са и по-икономични. При 20 000 км годишен пробег разликата е 6 пъти по-малко разходи в сравнение с масовите модели.

Всъщност субсидията мотивира общинските администрации да не си купят конвенционален автомобил за 25-30 хил. лв., колкото са си предвидили в бюджета, а –  електрически, твърдят ото „Национален доверителен екофонд”.

Проверката в Регистъра на обществените поръчки показва, че прогнозната стойност на поръчките за електромобили варира значително в обявите на отделните общини – от около 20-30 хил. лв. до над 80 хиляди за изцяло електрическа кола. Стимулът масово общините да търсят електромобили идва от безвъзмездната помощ от 10 или 20 хил. лв., която ще получат в зависимост от това дали изберат хибрид, или изцяло електрическа кола, към която трябва да доплатят собствени средства.

От април 2016 година задължителната гаранция, която изпълнителите на обществени поръчки трябва да представят, може да е под формата на застраховка, припомня Инстрейд Застрахователен брокер.   Застраховка Финансова гаранция е инструмент, широко използван в Европейския съюз и други страни, тъй като има ред предимства пред паричната и банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага Застраховка Гаранция от самото начало. Свържете се с нас, за да ви дадем подробности и оферта.


top