Търгове за близо 10 милиона лева с нарушения засече АДФИ

%d1%82%d1%8a%d1%80%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%b546 случая на непроведени или неоснователно проведени процедури за публични търгове за близо 10 млн. лева установи Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) през третото тримесечие на 2016 г.

Общо 341 процедури за обществени поръчки за 240 млн. лв. са проверили финансовите инспектори.

Неоснователно проведени процедури за обществени поръчки за над 4 млн. лева е провела АЕЦ „Козлодуй“, а за над 2 млн. лева – Община Кубрат, Област Разград, сочат публикуваните резултати от завършилите финансови инспекции.

При търговете нарушения са констатирани от окръжните съдилища в Пловдив и в Бургас. По обществените поръчки не са били изрядни и Регионална здравна инспекция – Сливен, Държавна психиатрична болница – Севлиево, Център за спешна медицинска помощ – София, както и тези във Велико Търново и в Търговище.

Областната дирекция “Земеделие” – Пазарджик и тези в Пловдив и в Сливен, както и Държавно предприятие “Фонд Затворно дело” също имат нарушения при търгове. Такива са установени и в Район “Сердика” към Столична община, както и в общините Елин Пелин и Враца.

В рамките на общо 149 проверки АДФИ констатира вреди за 2,2 млн. лв., от които 35 хил. лв. са възстановени. По-голямата част от проверките (79) са възложени по сигнали, постъпили в АДФИ, а останалите 70 са планови финансови инспекции.

От април 2016 година задължителната гаранция, която изпълнителите на обществени поръчки трябва да представят, може да е под формата на застраховка, припомня Инстрейд Застрахователен брокер.   Застраховка Финансова гаранция е инструмент, широко използван в Европейския съюз и други страни, тъй като има ред предимства пред паричната и банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага Застраховка Гаранция от самото начало. Свържете се с нас, за да ви дадем подробности и оферта.


top