Пуснаха поръчка за автобусните линии в Девня

%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%8a%d1%87%d0%ba%d0%b0Обществена поръчка за възлагане на превози по автобусните линии от общинската и областната транспортна схема обяви община Девня.

Договорът с настоящата фирма „Волан“ ЕООД изтича през пролетта на 2017 година. Гражданите масово негодуват срещу качеството на услугата, която предлага временният превозвач. Автобусите системно закъсняват, графикът на градската линия не е съобразен с разписанието на влаковете, което създава сериозни затруднения на студентите от Девня.  Шофьори на фирмата пък си позволяват да зареждат автобусите с включен двигател, докато изпълняват редовни маршрути по линията Девня-Варна и обратно. Терморегулацията в превозните средства е под всякаква критика и в тях е или много горещо, или много студено.

„Няма да допусна това да се случва повече! В договора на бъдещия превозвач, който спечели обществената поръчка, ще има специална клауза, по силата на която ще му бъдат налагани глоби при закъснения. Що се касае до проблема с графика на общинската автобусна линия, в момента събираме информация за разписанието на влаковете на гара „Повеляново“, с което ще бъде синхронизиран графикът на автобусите, обслужващи линия №1“, каза кметът на община Девня Свилен Шитов.

От април 2016 година задължителната гаранция, която изпълнителите на обществени поръчки трябва да представят, може да е под формата на застраховка, припомня Инстрейд Застрахователен брокер.   Застраховка Финансова гаранция е инструмент, широко използван в Европейския съюз и други страни, тъй като има ред предимства пред паричната и банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага Застраховка Гаранция от самото начало. Свържете се с нас, за да ви дадем подробности и оферта.

 

 


top