Поръчки за санирането на 6 сгради пусна Община Варна

%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%8a%d1%87%d0%ba%d0%b8Обществени поръчки за санирането на 6 жилищни сгради на обща стойност до 781 хиляди лева без ДДС обяви Община Варна. Те са от старата програма „Енергийно обновяване на българските домове“, но ще бъдат довършени безплатно по новите условия. Строително-монтажните работи ще струват между 89 000 и 191 000 лв. за отделните обекти и включват подмяна на дограмите и поставяне на топлоизолации на сградите.

Межди 6 и 12 е броят на апартаментите в сградите, които ще  бъдат санирани. Сред блоковете има само една панелка, а 3 от тях са строени през 90-те години на 20-ти век.

Всяка една от сградите ще бъде обновена от различна фирма. Кандидатите могат да подават документите си до 17 ноември, а класирането ще се извършва според предложената най-ниска цена. Победителите в конкурса ще имат 6 месеца срок за изпълнение след подписване на договорите.

Най-големият блок, чието саниране вероятно  ще струва най-скъпо, е на бул. „Владислав Варненчик”  20. Сградата е на 6 етажа, от които два с обществено ползване и 4 жилищни с общо 8 апартамента. Прогнозната цена за санирането е близо 192 000 лв.

Около 150 000 лв. се очаква да струват строителните дейности на сградата на кръстовището на улиците „Македония” и „Цар Асен”, в която има 9 апартамента на 3 етажа.

Единствената панелка, която попада сред шестте сгради, е вход Г на блок 75 в квартал „Възраждане”.  Санирането й се очаква да струва около 113 000 лв.

Най-евтино би трябвало да излезе санирането на сградата на ул. „Иларион Макариополски”  15. Прогнозната стойност за строително-монтажните работи е 89 000 лв.

Друга  сграда, която е одобрена по програмата за енергийна ефективност, се намира на ул. „Воден” № 19, а прогнозната цена за строителството не трябва да надвишава 112 000 лв.

Сградата на ул. „Петър Берон” № 19 също ще бъде санирана. В нея има 9 апартамента на 6 етажа, а  строителните дейности би трябвало да струват около 124 000 лв.

От април 2016 година задължителната гаранция, която изпълнителите на обществени поръчки трябва да представят, може да е под формата на застраховка, припомня Инстрейд Застрахователен брокер.   Застраховка Финансова гаранция е инструмент, широко използван в Европейския съюз и други страни, тъй като има ред предимства пред паричната и банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага Застраховка Гаранция от самото начало. Свържете се с нас, за да ви дадем подробности и оферта.


top