Пуснаха поръчка за изграждането на спортна зала в Сливен

%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%8a%d1%87%d0%ba%d0%b0Изграждане на спортна зала започва в Сливен. Обществената поръчка е обявена от днес и се очаква до 6 месеца залата да бъде построена. Инициатива е на петкратната световна и шесткратна европейска шампионка по борба Станка Златева, посочи министърът на младежта и спорта Красен Кралев в Сливен.

Общинският съвет в Сливен през февруари предостави безвъзмездно право на строеж на сдружение “Спортен клуб по борба Станка Златева” върху имот от 1 250 кв.м. в границите на спортен парк “Юнак”.

В спортната зала ще има три тепиха, зала за тежести, сауна, административна част, а изграждането й ще се финансира изцяло от държавата, за което ще бъдат отпуснати над 600 000 лева, каза Кралев. По думите му големият дефицит обаче е в залите за подготовка и затова се инвестират средства за реконструкция на съществуващи и за строеж на нови, основно за тренировъчна дейност.

Спортният министър изрази надежда, че Станка Златева ще бъде в основата на възраждането на борбата в страната. Златева пък благодари на общинското ръководство и на министерството, като заяви, че те са сбъднали мечтата й. Тя каза, че има амбиции да постигне резултати и като треньор.

От април 2016 година задължителната гаранция, която изпълнителите на обществени поръчки трябва да представят, може да е под формата на застраховка, припомня Инстрейд Застрахователен брокер.   Застраховка Финансова гаранция е инструмент, широко използван в Европейския съюз и други страни, тъй като има ред предимства пред паричната и банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага Застраховка Гаранция от самото начало. Свържете се с нас, за да ви дадем подробности и оферта.


top