Георги Кадиев скочи срещу обществени поръчки на МВР

Депутатът Георги Кадиев разкритикува обявени от МВР обществени поръчки в профила си в социалните мрежи. Той недоволства, че въпреки обявеното спиране на поръчките от отиващото си правителство, обявите за търгове продължават.

Ето какво написа Георги Кадиев:

„Уж обществените поръчки бяха забранени, но МВР не си поплюва. Спретнали са си цяла торба такива поръчки, като крайният им срок за публикуване в АОП е 31 януари 2017, а общата сума е 149 млн лева. Вътре са както малки суми като „Осигуряване на храна на задържани“ за 242 хил. лв. и самолетни билети за МВР за 240 хил.лв., така и сериозни разходи като 28 млн. лв. за комуникационната система ТЕТРА, 35 млн.лв. за изграждане на сензорни линии на наблюдение на българо-турската граница, 34 млн.лв. за 350 джипа за патрулна дейност“, посочва Кадиев.

„Затова питам: заявката „спираме всички обществени поръчки“ само за пред медиите ли е?“, пита още депутатът.

Премиерът в оставка Бойко Борисов препоръча спиране на всички обществени поръчки на последното заседания на Министерския съвет преди Коледа. Той разпореди спешните поръчки да се консултират с новоизбрания президент Румен Радев.

Инстрейд Застрахователен брокер припомня, че от април 2016 година българското законодателство допуска предоставянето на застраховка като гаранция за изпълнението на обществена поръчка. Застраховка Гаранция (БОНДС) е широко използван в целия Европейски съюз продукт, тъй като позволява по-голяма гъвкавост и удобство както за възложителя, така и за изпълнителя на поръчката. Застраховка Гаранция е ориентирана към качественото изпълнение на обществената поръчка, а не само към защита на финансовите интереси на възложителя. Научете повече за Застраховка Гаранция или се свържете с Инстрейд Застрахователен брокер за допълнителна информация и оферта.


top