9 транспортни фирми в Перник протестират срещу съмнителни обществени поръчки

обществени поръчки перник

Представители на обществения транспорт в Перник излязоха на протест срещу съмнителни обществени поръчки за обслужване на 2 от линиите в града. Пред сградата на Общината днес се събраха около 20 автобуса и още толкова микробуси и леки коли, съобщи БТА.

 

Общо 9 транспортни фирми от Перник недоволстват срещу общинската управа за сключване на договори с неясни условия и без кметът на Перник да има това право. „Съмненията ни са, че фирми близки до заместник-кмета получават линиите“, каза пред БТВ организаторът на протеста Магдалена Милтенова.

 

Превозвачи са убедени, че обществените поръчки се разпределят незаконосъобразно. Протестът им е насочен именно към самоволното избиране на превозвачи, а не към самия търг.

 

Обществената поръчка за транспорта в Перник бе обявена само преди няколко дни. От общинската управа отхвърлят обвиненията, отправени от представителите на транспортните фирми.

 

Гаранция за изпълнение на обществените поръчки

За доброто изпълнение на обществени поръчки Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД) –  най-съвременният продукт, осигуряващ гъвкавост и изгодни условия както за изпълнителя, така и за възложителя на обществената поръчка.

 

Съгласно промените в Закона за обществените поръчки, в сила от април 2016 година, гаранцията за качество и добро изпълнение може да бъде под формата на парична гаранция, банкова гаранция или застраховка гаранция. Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top