Община Варна обявява 105 междуградски линии на търг

търг община варна

Обществена поръчка за обслужване на 105 междуградски маршрута ще обяви Община Варна, съобщи постоянната комисия “Транспорт” към Общинския съвет на Варна.

 

Сред дестинациите, за които ще се обяви търг за превозвачи, са София, Бургас, Пловдив, Албена, Шабла, Балчик и Кранево. Оказва се, че сроковете на сегашните договори за обслужване на линиите отдавна са изтекли. Концесиите на превозвачите могат да бъдат удължени с максимум още една година.

 

Освен това, комисията към Общината даде положително становище на бюджета за 2017 г. за транспорт. 8,5 млн. лева са предвидените средства, които са практически равни на миналогодишните средства. Около 5,8 млн. лева са предвидени за покриване на картите за градския транспорт на пенсионери. Повече от 1,1 млн. лева са за доплащане на картите за ученици. Предвидени са и субсидии за пътуване с градски транспорт на хората с увреждания, пише Varna24.

 

В допълнение, Община Варна успя да защити проекти за 84 млн. лева по приоритетна ос 1 – „Градско развитие“, по ОП „Региони в растеж“. Това са проекти, свързани с транспортната инфраструктура, развитие на градската среда, обновяване на автопарка на градския транспорт.

 

Другите проекти на Варна

Проектът за рибарско пристанище в Аспарухово е на финалната права, съобщи още на пресконференция днес във Варна министър на МРРБ в оставка Лиляна Павлова. „Варна имаше възможност да подготви този проект, справи се успешно, ние го подкрепихме. Надявам се да има приемственост в тази посока, тъй като това важен за града обект“, посочи тя.

 

Oт април 2016 година българското законодателство допуска предоставянето на застраховка като гаранция за изпълнението на обществена поръчка. Застраховка Гаранция (БОНД) на Инстрейд Застрахователен брокер позволява по-голяма гъвкавост и удобство не само за възложителя, но и за изпълнителя на поръчката. Тя е широко използван инструмент в Европейския съюз и други страни, тъй като има ред предимства пред паричната и банковата гаранция. Свържете се с нас за повече информация, професионална консултация и оферта.


top