Обявяват нова обществена поръчка за ваксини, нямало кандидати

търга за лекарства за 1,3 млрд. лева

Здравното министерство планира да обяви нова обществена поръчка за ваксини. Причината е, че за досегашната не е имало кандидати за изпълнители. Това налага стартирането на нова процедура за осигуряване на необходимите имунизации.

 

Предишният търг за ваксини е прекратен за 6 от 8 ваксини, предаде Дарик. Доставчици са намерени само за 2 от търсените пепарати, докато за останалите шест липсват кандидати.

 

Проблемът с доставките на ваксини се задълбочи през последните години. Затова правителството реши да се изготвят промени в наредбата за имунизациите. Те ще предвиждат удължаване на срока за доставка на 3 години. Досегашният срок за осигуряване на необходимите препарати е 1 година, което поражда редица неудобства за здравните заведения.

 

Отпускат допълнително 20 млн. лева за ваксини

Междувременно правителството е одобрило отпускането на допълнителни 20 млн. лева за ваксини, необходими за годишния Национален имунизационен календар. Причината е, че по бюджета на Министерството на здравеопазването не е е осигурено пълното финансиране за изпълнение на имунизационния календар за 2017 г.

 

За изпълнение на обществената поръчка на здравното министерство, изпълнителите следва да представят задължителна гаранция за изпълнение. Тя може да бъде под формата на застраховка, парична или банкова гаранция. Новията инструмент Застраховка Финансова гаранция на Инстрейд застрахователен брокер предлага изгодни условия както за възложителя, така и за изпълнителя. Свържете се с нас за повече информация и оферта.


top