Оставката на кмета на Батак искат заради скандал с обществени поръчки

Оставката на кмета на Батак Петър Паунов ще поиска днес местаната структура на ГЕРБ. Това решение са взели от общинското ръководство на партията в града. Искането на оставката ще бъде внесено на редовното заседание на Общинския съвет в 16 часа.

Паунов е обвинен, че през 2015 г. е превишил правата си при продажба на част от държавен имот.

 

Според обвинителния акт кметът неправомерно е присвоил държавна земя край язовир Батак, като я актувал в „общинска частна” и в послоедствие е предложил на Общинския съвет имотът да бъде продаден на частно лице. Докато е кмет на града, неговият син печели редица обществени поръчки в Батак. Затова главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира.

 

Паунов е кмет на Батак от БСП вече четвърти мандат. Включително и на последните местни избори през 2015 година той е кандидат на БСП и е избран за кмет на Батак като член на левицата. Напуска партията по-късно.

 

Това обаче не сваля от БСП отговорността за действията на Петър Паунов, обявиха в парламента от ГЕРБ.

 

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top