Грешка спря поръчката за пловдивския пл. „Централен”

Грешка в тръжните условия отложи с 2 седмици обществената поръчка за 12 млн. лева за реконструкцията на пл. „Централен” в Пловдив. Офертите се подават до 5 февруари вместо до 22 януари.

 

Те ще се отварят на 6 февруари, а не на 23 януари.

 

Гафът е цъфнал, след като в общината е постъпило искане за разясняване на документацията по поръчката. Оказа се, че служителите, които са я подготвили, са записали погрешка в условията, че експертът по реставрацията и консервация трябва да представи ППП, което означава удостоверение за пълна проектантска правоспособност в областта на консервация, реставрация и експониране на антични зидове или артефакти. След запитване администрацията е направила справка и така се е разбрало, че въпросните удостоверения за ППП се издават от КАБ и КИИП само за архитекти, ландшафтни архитекти и инженери. Но не и за реставратори, пише marica.bg.

 

От Агенцията за обществени поръчки са настояли условията да бъдат променени, а също така и датите за провеждането на търга.

 

В поръчката са включени пет обекта. Това са реконструкцията на пл. „Централен”, реставрацията и експониране на Римския форум „Запад” и „Север”, проектиране на новата визия на подлез „Тримонциум” и реконструкцията на подлеза под централна поща на ул. Гладстон”, бул. „Цар Борис III Обединители „Кн. Мария Луиза”.

 

За всички тези обекти, с изключение на подлеза, трябва да се подготвят проекти, а след това да се изпълняват.  За подлез „Тримонциум” общината иска само проект.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top