Променят закона за обществените поръчки в Румъния

Променят закона за обществените поръчки в Румъния, за да ускорят публичните инвестиции. Поправките в закона са сред основните цели в управляващата програма на новия кабинет, съобщават местни медии.

 

“Бързо ще сформираме работна група с представители на местните власти и специалисти от министерствата и Националната агенция по обществени поръчки. До 2 седмици те ще се срещнат в рамките на един уикенд и ще изготвят проектозакон за обществените поръчки. Той ще опростява процедурите и ще премахне проблемите, които блокират инвестициите в продължение на години “, каза Ливиу Драгнеа, лидер на управляващата партия в Румъния.

 

Няколко инициативи за изменение на закона за обществените поръчки бяха внесени в парламента от депутати от управляващата коалиция. Някои от тях са насочени към премахване на най-ниската цена или най-ниската цена като основен критерий за възлагане на обществени поръчки.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top