Без обществени поръчки за лекарства без алтернатива

Без обществена поръчка ще става снабдяването с лекарства, които нямат алтернатива. Около тази идея се обединиха депутатите от парламентарната здравна комисия, за да няма забавяне на лечение.

 

Промяната засяга лекарствата за редките заболявания, за които лечебните заведения са длъжни да обявяват обществени поръчки по закон.

 

“Действително има известни трудности на пръв поглед – търси се дистрибутор, може да са двама, губи се време, а някой път състоянието е спешно. Но лечебните заведения, които се занимават с доставката на такива медикаменти, знаят кои са и периодично правят заявки”, обясни националният консултант по хематология проф. Георги Михайлов пред „Дарик”.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top