Концертната зала в Пловдив трябва да заработи от 2019 г. 

Концертната зала в Пловдив трябва да заработи от 2019 г.  Днес министърът на културата Боил Банов подписа докладна записка. С нея може да започне процедурата по Закона за обществените поръчки за реконструкцията и основния ремонт на Концертната зала.

 

„Министерството на културата ще направи възможното Концертната зала в Пловдив да заработи от 2019 г. Когато градът ще посреща гости в качеството си на Европейска столица на културата”, каза министър Банов. Но добави, че всичко обаче зависи от процедурите по обжалване.

 

“Можем да работим само по законовия ред, отделили сме средствата”, допълни той и уточни, че важността на сградата изисква всичко да е изпипано – от сценичната техника до малките детайли.

 

„Не съм давал обещание, че залата ще работи от 2019 г., но ще направим всичко възможно това да се случи“, подчерта Банов.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top